7. ročník florbalového turnaje o Pohár IPA 2015 Hranice

Dne 28. února 2015 se uskutečnila již tradiční akce 7. ročník florbalového turnaje o Pohár IPA Hranice 2015. Turnaj, který opětovně pořádala IPA (International Police Association) ÚS č.206 Hranice, se odehrával na vynikajícím povrchu haly TJ CEMENT Hranice. Představil se zde maximální počet 10 týmů z celé ČR, které byly rozděleny do dvou skupin.

Po zápasech ve skupinách, čtvrtfinálových vyřazovacích zápasech – kde tři ze čtyř zápasů rozhodovaly nájezdy, což svědčí o velké vyrovnanosti týmů, se v semifinálovém boji utkaly týmy SKP Frenštát p.R. a SPOLEČNÝCH SIL AČR s výsledkem 2:1 a ve druhém semifinále BLONĎÁCI Hranice a SKP FALCONI Holešov s výsledkem 1:7.

Třetí místo poté získal tým SPOLEČNÉ SÍLY AČR, vítězstvím 3:1 nad týmen BLONĎÁCI Hranice. Ve finále byli úspěšnější florbalisté z týmu SKP FRENŠTÁT p.R., kteří po velkém boji s týmem SKP FALCONI Holešov ve finále remizovali 4:4, kdy na nájezdy vyhráli florbalisté z Frenštátu p.R. a jako nováček přebírali putovní pohár IPA Hranice.

Střelcem turnaje se stal hráč z týmu SKP Frenštát p.R. Vít Watroba, nejlepším hráčem turnaje byl Vratislav Šubčík z týmu SKP Zlín. Nejlepším brankářem byl vyhlášen Jaromír Ivan z týmu SKP Frenštát p.R.. Cenu sympaťačka turnaje získala opětovně Natálie Porčová z týmu IPA Hranice. Slavnostní vyhlášení 7. ročníku proběhlo za účasti starosty města Hranice PhDr. Vladimíra Juračky a plk. JUDr. Martina Lebdušky – vedoucího ÚO Policie ČR Přerov. Týmy si po náročných bojích odnesli opět hodnotné ceny, za což patří dík sponzorům i příznivcům IPA Hranice.

Konečné pořadí:

  1. SKP Frenštát p.R.
  2. SKP FALCONI Holešov
  3. SPOLEČNÉ SÍLY AČR
  4. BLONĎÁCI Hranice
  5. POLICEJNÍ AKADEMIE PRAHA
  6. PSK Přerov
  7. IPA Hranice
  8. SKP Vsetín
  9. SKP Zlín
  10. IPA Jindřichův Hradec

autor: Mgr. Pavel Chlápek – vedoucí IPA ÚS č. 206 Hranice